Reviews cursisten

Hatha Yoga:

Ik zit al jaren bij Meriam op yoga. Waarom ik dat zo fijn vind? Het is gewoon heerlijk, niet alleen dat ene uurtje op de woensdagavond, maar ook daarbuiten. Het is een fijne combinatie van inspanning (best hard werken) en ontspanning. Door het “rekken en strekken” word ik leniger en “losser”. Het lijkt alsof er meer ruimte ontstaat. Meriam heeft een hele fijne stem, waar je graag naar luistert wat het meditatieve element makkelijker maakt. Last but not least: de ademhalingstechniek. Ik merkte na verloop van tijd dat ik die bewust en onbewust ook toepas buiten de yogales.

Kortom heel fijn!

M.T.


Al vele jaren volg ik met veel plezier de yogalessen bij Meriam. Elke week voelt het als een cadeautje, voor jezelf, zoals Meriam dat ook zelf zegt! Meriam is een zeer betrokken, getalenteerde lerares met veel ervaring! Met haar fijne stem, begeleidt ze je elke week naar de verbinding met jezelf. Doordat Meriam veel aandacht besteed aan de ademhaling tijdens de les, leer je uit je hoofd te gaan, en kom je heerlijk tot rust. Yoga is een bewustwordingsproces, door yoga heb ik mezelf goed leren kennen, zowel mijn gedachten als mijn lichaam. Ik heb geleerd vanuit mijn hart te leven, ik gun iedereen dit mooie cadeau!

Monique Knops


De lessen van Meriam zijn altijd zeer prettig om te ervaren. Door alle oefeningen leer je om beter te ontspannen, je komt meer in evenwicht met jezelf en je lichaam wordt soepeler en sterker. En het fijne is dat je erdoor beter gaat slapen. Dus adem in en adem uit.

Marion


De yogalessen van Meriam zijn goed gestructureerd. Niet over je grenzen gaan, vervangende of aangepaste yoga-oefening als rug, knie, arm niet kunnen of willen. Pijn is niet fijn en als je dat aangeeft gaat Meriam daar praktisch mee om. Kom al bijna 15 jaar naar haar lessen en is een rustpunt in de week.

Hilde


Al ruim 15 jaar ga ik naar de yogalessen van Meriam. Dat zegt volgens mij genoeg. Ook dat ik in Den Bosch woon en trouw iedere week naar Rosmalen rij. De yoga doet me namelijk zo goed. Het is dan rustiger in mijn hoofd en ik slaap beter. De hatha houdingen in combinatie met een focus op ademhaling zijn fijn. Je kunt je eigen grenzen bewaken in de houdingen. Meriam zelf is een lieve, nuchtere vrouw met leuke humor. Kortom haar yogalessen zijn ‘heilige’ avonden voor me waarbij ik altijd probeer om aanwezig te zijn!

Karin de Jong


Wij volgen al vele jaren met veel plezier de yogalessen van Meriam. Door haar rustige en betrokken aard en zachte stem, zijn haar lessen altijd ontspannend en fijn. Meriam heeft veel kennis van de Hatha yoga en dit betekent niet alleen ontspanning maar ook werken aan soepele gewrichten en spieren. De groepen zijn altijd klein en Meriam zorgt altijd weer voor een warm welkom. Wij bevelen haar lessen van harte aan. Meriam, ga vooral zo door!

 Liefs Manon en Roger.


Zwangerschapsyoga:

De yogalessen bij Meriam waren erg leerzaam en fijn. Ze neemt goed de tijd om je dingen uit te leggen en ook om ervaringen of vragen te bespreken en te beantwoorden. Ook heb ik enkele oefeningen meegekregen voor last van mijn onrustige benen, waar ik veel aan heb gehad. Je hebt het idee dat er naar je geluisterd wordt en dat de lessen ook wel her en der aangepast worden, naar wat bij jouw lichaam past. Naast de vele oefeningen hebben we ook veel theorie gehad. Ik vond dit erg  leerzaam, vooral omdat dit voor mij de eerste zwangerschap is. Ik weet nu (voor zover je jezelf kunt voorbereiden op een bevalling) meer wat mij te wachten staat en hoe ik straks op mijn eigen lichaam kan vertrouwen. Ik kijk heel erg uit naar de bevalling en alles wat ik vanuit de yogalessen hierin mee kan nemen. Ik weet namelijk zeker dat ik zonder deze lessen veel minder ontspannen en relaxt mijn bevalling tegemoet zou gaan.

Zeker een aanrader! 

Inga Mol


Super fijn om tijdens de zwangerschap écht contact te maken met je kindje. Meriam geeft hele fijne informatie waar je echt iets mee kan  en geeft goede tips! Ik kom elke week ontspannen van thuis!

Lisa Mees


De zwangerschapsyoga van Meriam is goed te volgen zonder yoga ervaring. Het is niet zweverig, maar gewoon een fijn, ontspannen moment voor jezelf en je kleintje tijdens je zwangerschap. De groepen zijn klein, waardoor je de andere zwangeren goed leert kennen (en indien gewenst je achteraf contact kunt houden).

Meriam start de les met een kopje thee en een momentje hoe het met iedereen gaat. Vervolgens worden yoga-oefeningen (soms op de yoga-bal) afgewisseld met ademhalingstechnieken.Bij alles geldt: kijk wat je lichaam aan kan.

Ik vond het een fijn moment in de week, waarbij je theorie en uitleg kreeg over de bevalling, maar ook de nodige ontspanning. Heerlijk!

Vivian